+90 216 591 03 27 [email protected]

Mimaki UJF-6042 MkII e UV-LED Flatbed Baskı Makinesi

750.000,00 

Kategoriler:

Açıklama

UJF-6042MkII e Maksimum yazdırılabilir alan: 610 mm × 420 mm (A2) × 153 mm yükseklik

A2 boyutu: 420 mm ✕ 594 mm (16,54 inç ✕ 23,39 inç)

UJF-6042MkII e saatte yaklaşık 52 adet A4 boyutunda sayfa yazdırma kapasitesine sahiptir.
*Baskı koşulları: 6 renkli, taslak modu (600 × 600 dpi, 8 Geçiş)


UJF-6042MkII e: Baskı hızı/6 renkli (C, M, Y, K, Lc, Lm) yazdırma


UJF-6042MkII e: Baskı hızı/6 renkli (C, M, Y, K, Lc, Lm) yazdırma

Eş zamanlı iki katmanlı baskı yapabilen kafa düzeni


Kademeli yazıcı kafası düzeni, iki renkli ve spot renk katmanının aynı anda yazdırılmasına olanak tanıyarak yüksek üretkenliği korur.
UJF-6042MkII e ve UJF-3042MkII EX e, açık renkli mürekkeplerle (Lc / Lm) donatılabilir, dolayısıyla CMYK + LcLm + Spot renkler (W+W, W+Cl, W+Pr veya Pr+Cl) renk seti olası.
Açık renkler eklenerek daha yumuşak tonlamalar ve doğal cilt tonları ifade edilebilir.
*Mürekkep ayarına bağlıdır; eşzamanlı yazdırma her durumda mümkün olmayabilir.

Baskı kafasının konfigürasyonu


Baskı kafasının konfigürasyonu

Gelişmiş mekanik yapı, katma değerli baskı ürünlerine yardımcı olur


Tabloya dayalı baskı, üstün kalitede görüntü sunar


Tablo odaklı yazdırma

Yazıcı ünitesinin titreşimini azaltmak için, yazdırma masası, yazdırma sırasında yazıcının üst ünitesini hareket ettirmeden dikey yönde hareket eder. Ek olarak, daha yüksek konum doğruluğu elde etmek amacıyla, tablanın hareketine yardımcı olmak amacıyla tablanın her iki tarafına da iki bilyeli vida takılmıştır. Hassas damlacık yerleşimi, parlak şeritlenme sorunlarını azaltır ve daha değerli baskı ürünleri yaratılmasına olanak tanır. Ayrıca bu modelin gürültü seviyesi de geleneksel modele göre oldukça azaltılmış; dolayısıyla bu yazıcı bir ofise kurulabilir.


153 mm kalınlığa kadar bir nesneye doğrudan baskı


Yazdırılabilir nesnenin kalınlığı 153 mm (*1) kadar olabilir. Üstelik gelişmiş sensör şeffaf bir nesneyi bile algılar (*2). Yeni model, basit kurulum adımlarıyla çeşitli malzemeleri kabul etmektedir.
*1: Bu özelliği kullanmak için nesnenin kalınlığına bağlı olarak ara parçalar gereklidir. Ara parça aksesuarlardan biridir.
*2: Nesnenin boyutuna veya biçimine bağlı olarak sensör, nesneyi düzgün şekilde algılamayabilir.


Önerilen kafa boşluğu: 1,5 mm

Tamamen kapalı baskı masası yazıcının güvenliğini artırır


Açılır kapanır masa örtüsü

Tamamen kapalı baskı masası, operatörün yazıcı taşıyıcısıyla temasından kaynaklanan kazaları önler. Ayrıca toz yapışmasını azaltarak baskı kalitesini korur.


Yüksek performanslı UV ile kürlenebilen mürekkepler uygulama yelpazesini genişletiyor


Esnek LUS-120 mürekkebi yumuşak malzemelere baskı yapabilir

Esnek LUS-120 mürekkebi %170’e kadar esner ve deri veya poliüretan gibi yumuşak malzemeler üzerinde güzel ve dayanıklı baskı sonuçları sunar.

Esnek LUS-150 mürekkebi çeşitli malzemelere çok yönlü yapışma özelliğine sahiptir

LUS-150 mürekkebi %150’ye kadar esner ve canlı renk sunumu sunar. Yumuşak malzemelerde kullanımının yanı sıra bu mürekkep, cam veya akrilik gibi sert malzemelere de çok iyi yapışır. İdeal uygulamalara örnek olarak iç mekan tabelaları veya ödüller verilebilir.

Sert LH-100 mürekkep çizilmeye karşı oldukça dayanıklıdır

LH-100 mürekkebinin çizilmeye karşı yüksek dayanıklılığı vardır, kimyasallara karşı dayanıklıdır ve mükemmel renk tekrarlanabilirliğine sahiptir. İdeal uygulamalar akıllı telefon kılıfları, reçine veya plastikten yapılmış anahtarlıklardır.

PR-200 astar mürekkebin yapışmasını artırır

PR-200 astarı mürekkebin yapışmasını arttırır. Astar gerekli alanlara mürekkep püskürtme ile uygulanabilir. Bu özellik, manuel astar uygulamasında mümkün olmayan malzemenin dokusunu korur. PR-200 reçine, cam ve metal malzemeler üzerinde dokularını etkilemeden kullanılabilir.

Patent numarası / JPN: 5817059 ABD: US9,132,685 B2


Seçici astar uygulaması

Şeffaf vernik mürekkebi değerli yeni baskı efektleri sunar


MCC (Mimaki Clear Control), yüksek kaliteli net baskıları kontrol eder. Bu teknik, istenen alanlara parlak bir yüzey ve baskıya birinci sınıf bir görünüm kazandırır. Ancak şeffaf mürekkepli baskılar, kürlenmemiş mürekkeplere yapışan tozlardan dolayı bozulma eğilimindedir. Baskı üzerine toz yapışmasını ve hava kabarcıklarını en aza indirmek için MCC, şeffaf mürekkep baskısını ve UV ışık ışınımını aynı anda işleyerek mürekkep kürleme süresini kısaltır. MCC muhteşem bir parlaklık ve şık bir mat kaplama sağlar. Ayrıca, belirli alanlara birden fazla şeffaf mürekkep uygulamasıyla kabartmalı baskı elde edilebilir; baskıya boyutlu bir görünüm katar ve yiyeceklerin tazeliğinin veya özenli tasarımların temsil edilmesini sağlar.

Görüntüleri MCC ile yazdırma


Görüntüleri MCC ile yazdırma

129 çeşit doku kütüphanesi hazır


Mimaki RIP yazılımının [RasterLink] kurulumu ile 129 çeşit doku deseni ekipmanının [ARTISTA UV Texture Library]’si Adobe Illustrator’da renk örneği olarak PC’nize kaydedilecektir. Temel ifade için [ BASIC ] deseninden ve çiçek motifli ve sembollü [ ARTISTIC ] deseninden, görsel efektli [ MODERN ] deseninden başlayarak çeşitli dokular hazır.
Bu dokuların şeffaf mürekkeple ifadesi, daha ayrıntılı tasarım için baskıyı gerçekleştirebilir.

ARTISTA UV Doku Kitaplığı Doku Listesi


ARTISTA UV Doku Kitaplığı Doku Listesi

[ARTISTA UV Doku Kütüphanesi] (129 tür)
* BASIC (44 tür) : Temel desen
* SARTISTIC (45 tür) : Desenler çiçek motifi ve sembollerle tasarım efekti verir
* MODERN (40 tür) : Desenler görsel efekt verir


Güzel baskılar sağlamak için MIMAKI’nin görüntü kalitesi kontrol teknolojisi


MFD2 (Mimaki Fine Diffusion 2) desteğiyle iyileştirilmiş görüntü kalitesi

Gelişmiş görüntü kalitesi için MFD2’yi (Mimaki Fine Diffusion 2) destekler. MFD2, grenliliği azaltmak, istenmeyen gürültüyü ve renk düzensizliklerini bastırmak ve güzel baskılar sağlamak için noktaların konumunu kontrol eder.

Patent numarası / JPN: 5230816


MFD2 (Mimaki Fine Diffusion 2) desteğiyle iyileştirilmiş görüntü kalitesi

Mimaki Expand Color, renk sunumunu iyileştirir


Orijinal RIP yazılımımızda yer alan “Mimaki Expand Color” giriş profili, geleneksel bir giriş profiline göre daha canlı düz renkler ve daha parlak ten tonlarının temsil edilmesini sağlar ve yüksek kontrastlı renk tonlarıyla daha çekici baskı sonuçları sağlar; parlak kısımlar daha parlak, karanlık kısımlar ise daha koyudur.

“Mimaki Expand Color”ın Etkinliği


"Mimaki Expand Color"ın Etkinliği

Mimaki Gelişmiş Geçiş Sistemi 4 (MAPS4), şeritlenmeyi ve eşit olmayan renkli baskıyı en aza indirir


Genellikle alan sınırları düz çizgilerdir. Bu nedenle, sınırlar arasındaki hafif bir yanlış hizalama şeritlenmeye veya eşit olmayan renkli yazdırmaya neden olur. MAPS4, dereceli yazdırmaya benzer şekilde bulanık sınırlarla şeritlenmeyi ve eşit olmayan renkli yazdırmayı azaltır.

MAPS4’ün çizimi


MAPS4 uygulandı

MAPS4 uygulanan
Şeritlenme ve eşit olmayan renkli yazdırma, alan sınırlarının dağılmasıyla azaltılır. Güzel baskı görüntüsü elde edilir.


 


MAPS4 yok


Alan sınırlarında MAPS4 Şeritleri görünmüyor. Her sınırda şeritlenme fark edilebildiği için baskı kalitesi önemli ölçüde bozuldu.


Dalga biçimi kontrolü ve değişken nokta baskısı, düzgün ve kaliteli baskı görüntüsü sağlar


Her mürekkep renginin kendine özgü ağırlığı ve viskozitesi vardır. Mürekkep damlacıklarının medya üzerine hassas bir şekilde yerleştirilmesini sağlamak için Mimaki, yazıcı kafasının mükemmel mürekkep damlacığı daireselliğini koruyarak her mürekkep rengini optimum açıda püskürtmesine olanak tanıyan bir optimum dalga biçimi kontrol tekniği tasarladı. Mürekkep damlacıklarının hassas inişi sayesinde, optimum baskı sonuçları sağlamak için üç farklı damla boyutu (5 pl ila 22 pl *) uygun şekilde kullanılır.
* Beyaz yüksek yoğunluklu modu kullanırken maksimum damlacık boyutu 27 pl’dir.


NCU tıkanmış nozulları otomatik olarak algılar ve giderir

Tıkalı püskürtme uçları, mürekkep damlacıklarının sensörlerle izlenmesiyle otomatik olarak tespit edilir. Tıkanmış püskürtme uçları tespit edildiğinde bunlar otomatik olarak temizlenerek baskı israfı azaltılır. Püskürtme uçları aktarım dosyası başına kontrol edilir.
* NCU, UJF-6042MkII e ve UJF-3042MkII EX e’nin standart bir özelliğidir ve UJF-3042MkII e’nin isteğe bağlı bir özelliğidir.

Verimliliği korumak için NRS

NCU fonksiyonu aracılığıyla temizlendikten sonra tıkalı püskürtme uçları giderilmezse, NRS yedek püskürtme uçlarını seçer ve ardından yazdırmayı yeniden başlatır. Bu önemli bir yeniliktir, çünkü daha önce püskürtme ucu temizliği başarısız olduğunda yazıcı kafasının bir teknisyen tarafından onarılması gerekiyordu ve yazıcı kafası onarılıncaya kadar yazdırma işlemi durduruluyordu. NRS*, teknisyen gelene kadar arızalı püskürtme uçlarının yerine arızalı olmayan püskürtme uçlarını kullanarak yazıcının kesintisiz yazdırmaya devam etmesine olanak tanır. (*)
* Baskı modlarına bağlı olarak NRS etkinleştirilemeyebilir.


NCU, NRS

Şekil 3: NCU ve NRS

 


Mimaki Sirkülasyon Teknolojisi (MCT) arıza süresini en aza indirir


MCT mürekkep tankında ve kanalda kullanılır. Yazıcı kafasında arızalara yol açan pigment çökelmesini önlemek için beyaz mürekkep düzenli aralıklarla sirküle edilir.